New Builds

TWO CHAIN ROAD

As first time building a new home, our clients had spent several years developing a set of house plans that was going to meet their criteria for a family home, while being able to suit their family for years to come.

The build was designed to suit its rural setting, tying in with the new 5-bay barn they also planned on building on the property. While the exterior is designed with a modern take on a rural look, the interior of the home has a fair for contemporary design with expansive polished concrete floors and modern technology, with full in-slab heating throughout the home, powered by an electric heat-pump to make use of a significant solar array located on the detached barn.

The designer kitchen with hidden butler’s pantry opens out into a main living area with over height cathedral ceiling creating an airy and open space for living and entertaining. This area flows out onto an expansive deck, surrounded on three sides by the house, providing a sheltered and private outdoor entertaining area, complete with a Macrocarpa and steel pergola.

This home provided some new challenges for our team, incorporating a coloured, polished and heated slab with the many unique architectural elements of the home, and a customer who was happy to be involved and further develop the soon to be home. We are happy to have had the opportunity to tackle this project with our customer and we are very pleased with the result.

HORORATA TENNIS CLUB PAVILLION

When it comes to a developing project, this is certainly a prime example of what can be achieved through a partnership between the community and the builder.

The original and long standing Hororata Tennis Club Pavillion in the Hororata domain was in desperate need of an overhaul, and we were asked right from the concept to be involved in the design. The design concept was originally completed in-house, then sent to the designer we work with on a regular basis to develop and finalise the design for consent.

As a community project, our team and our extended team of suppliers and subcontractors all came together to help make the project achievable within the club’s budget. Between the hard work of the club, and the generosity of all those involved, the new club was built and now sits in its new location near the courts, blending in seamlessly with the domain and the other buildings nearby.

We are proud to have been involved in this project and are happy to have been able to assist our wider community with a project which will benefit the community for many years to come.

CULLENS ROAD

Our clients wanted a house built for entertaining, that was able to absorb all the family when they come to stay. This architecturally designed house was built to take in the all-day sun and the gorgeous views of the Southern Alps whilst entertaining friends and family.

There are many features in this beautiful house including the designer kitchen, bespoke sea view splash back, several ensuite bedrooms including walk in robes, feature wallpapers in various rooms, elegant fixtures and over height cedar garage door.

A trio of decks covering some 200m2 delivers flexibility for alfresco dining and outdoor living. This is complimented by a Riverstone feature wood burning fireplace with external roof louvres and a vast outdoor gable roof area.

The construction of this home provided plenty of challenges for our team, and is a project we are very proud to have in our list of successful projects, with very happy customers.

STOTT DRIVE – COUNTRY CLASSIC

This country style home was built for a local artist who designed it to be in keeping with the original farmhouse barn located on the property. The exterior features classic bricks with a charming timber entrance deck.

The open plan kitchen/living area with its cottage style joinery, features a chandelier and vinyl plank flooring giving this a very homey feel. The separate lounge with its dark walls frames the cottage style windows beautifully, while each bathroom is painted to give it a tranquil, warm and relaxing feel.

STOTT DRIVE – SPEC HOME

Our own design and build, high-spec house situated on a one of a kind rear block with views to the alps, on the outskirts of Darfield. The black bricks of this home are accentuated by the white window frames and finished off with a feature exposed Macrocarpa truss and decked entranceway makes this a very attractive house.

This house boasts high quality flooring, including modern carpet throughout with a mixture of Italian marble and porcelain tiles, the kitchen, bathroom and ensuite include under-tile heating. The luxurious, highly functional kitchen boasts all the bells and whistles you’d expect in a home of this caliber including granite benchtops and a tiled splashback.

An array of intelligent heating solutions (including full insulation, double glazing, log burner and heat pump) ensured the owners are both inherently warm and energy efficient. Sliding doors along the hallway promote excellent and easy access to an expansive north-facing deck area along the length of the house.

GARAGE SLEEPOUT

Our clients need a multipurpose room to fulfill the requirement of a double car garage and sleepout for visitors while staying in keeping with their existing villa home and rural property.

The quaint sleepout includes a full bathroom and kitchenette facing out to the family’s orchard where you can rest on the deck whilst taking in the afternoon or evening sun.

MCHUGH CRESCENT

A beautifully specified, architectural new build in the developing township of Darfield, the property build was focused around a client with strong ties to the outdoors, and the mountains where he spends a lot of his time.

The client wanted the house to not only resemble the mountains he loves, but to also create a living space that enabled a flow from indoors to outdoors throughout the building. The requirements to achieve a balanced flow included areas with exposed Macrocarpa, both in trusses and raking ceilings, and large opening sliders including a pair of sliders meeting at a frameless internal corner.

Every aspect of this build was focused around exceeding the expectations of a client with discerning tastes, and a desire to reflect the outdoor beauty of the region in his own home.


JOY PLACE

An architecturally designed, highly specified and deeply detailed new build in the tranquil township of Ohoka, the design and build project was facilitated for a client who knew exactly what they wanted.

The build included beautiful flowing indoor and outdoor spaces, expansive Kwila decks running into exposed aggregate footpaths and finely detailed Linea cladding in a traditional style. This is complimented by skylights positioned throughout the house and over height ceilings, creating a perfect blend of classic and modern styles.

The house which was designed for entertaining, including highly detailed and exceptional build quality, meaning that it is as impressive today as it was the day it was completed.